Kilta

Atlas ry on Oulun yliopiston maantieteen laitoksen opiskelijoiden ainejärjestö.

Atlas on perustettu Pohjois-Suomen Maantieteellinen Seura ry:n rekisteröimättömäksi opiskelija-alajaostoksi vuonna 1985, ja omaksi yhdistyksekseen se rekisteröityi 2008. Viralliseksi nimeksi tuli Atlas – Oulun yliopiston maantieteen opiskelijat ry, tuttavallisemmin pelkkä Atlas. Atlas toimii muiden kiltojen tavoin opiskelijoiden äänenkannattajana virallisissa yliopiston elimissä ja järjestää hyöty- ja huvitilaisuuksia jäsenilleen.

Nimensä Atlas on saanut kreikkalaiselta jumalalta, joka kannattelee taivaankantta. Aivan turhasta hepusta ei siis ole kyse. Killan tunnusväri on alusta alkaen ollut tumman luumunpunainen, joka näkyy varsinkin Atlaksen haalareissa.

Kiltahuone

Atlaksen kiltahuone HK207 sijaitsee F-oven lähellä toisessa kerroksessa olevassa kiltahuonekompleksissa. Kommuunin muita asukkeja ovat ESN, Niso, Histoni, OLTO, Biofyysikot sekä OLuT. Kiltahuoneella voi lukea sähköposteja, tehdä kouluhommia, lukea kiltalehtiä, hengailla muiden kiltalaisten kanssa tai mitä vain! Myös kahvinkeittomahdollisuus ja kasa erilaisia pelejä löytyy. Kiltahuonetta vartioi herkeämättä Igor Atlas, Atlaksen venäläinen muovikassimaantieteilijämaskotti.

Omaisuutta Atlakselle on kertynyt jonkin verran vuosien saatossa. Atlaksella on muun muassa supermegamahtava tajunnan räjäyttävä poppikone, tunnetaan myös ”ghettoblasterina”. Kiltahuoneella on ollut säilytettävänä myös erinäisiä kiertopalkintoja, mm. sählymestaruuspystejä ja yliopiston umpihankifutiksen mestaruuspokaali.