VeriRyhmä

Atlas ry on nyt Veripalvelun VeriRyhmä. VeriRyhmä on verenluovutusryhmä, jonka tarkoituksena on innostaa niin uusia kuin vanhoja luovuttajia osallistumaan verenluovutukseen. Jokainen Atlas ry:n VeriRyhmän jäsenen tekemä luovutus lasketaan ja jo vähintään 10 luovutuksesta vuodessa saa Veripalvelun kunniakirjan ryhmälle sekä nimen palkittujen VeriRyhmien listalle. Ryhmille järjestetään silloin tällöin myös kilpailuja.

Ohjeet verenluovutukseen osallistuvalle:
Uusien ja taukoa pitäneiden verenluovuttajien kannattaa aloittaa tekemällä ensiluovuttajan testi osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi. Lisätietoja luovutusedellytyksistä saa myös Veripalvelun maksuttomasta infopuhelimesta p. 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17) ja Veripalvelun verkkosivuilta osoitteesta veripalvelu.fi/verenluovutus/luovuta-verta/Voitko-luovuttaa.

1. Jokaiselle verenluovutukseen saapuvalle on varattava oma aika osoitteesta veripalvelu.ajanvaraus.fi.
2. Täytä ennen jokaista luovutusta sähköinen terveyskysely Veripalvelun nettisivuilta. Terveyskyselyn voi täyttää luovutuspäivänä tai päivää ennen.
3. Saavu paikalle ja ojenna kätesi. Muistathan ottaa mukaan myös kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
4. Tärkeää: Muista kertoa hoitajan haastattelussa VeriRyhmän nimi eli Atlas ry, niin liityt sen jäseneksi. Liittymisen jälkeen kaikki tulevat käynnit kerryttävät automaattisesti ryhmän luovutussaldoa.

PS. Samalla voi liittyä myös kantasolurekisterin jäseneksi, lue lisää osoitteesta kantasolurekisteri.fi.
Tehdään yhdessä hyvää!