Verenluovutusryhmä

Atlas ry on mukana Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun Luovuttajaryhmätoiminnassa (ent. VeriRyhmä). Luovuttajaryhmän tavoitteena on kannustaa sekä uusia että kokeneita luovuttajia osallistumaan verenluovutukseen. Ryhmään voi liittyä verenluovutuksen yhteydessä hoitajan esihaastattelun aikana mainitsemalla Luovuttajaryhmän nimen eli Atlas ry:n. Jokainen jäsenen tekemä luovutus lasketaan mukaan yhteiseen luovutuspottiin. Jos Luovuttajaryhmä kerää yhdessä vähintään 10 luovutusta vuodessa, niin se palkitaan Veripalvelun kunniakirjalla. Ryhmille ja jäsenille järjestetään satunnaisesti myös kilpailuja.

Ohjeet verenluovutukseen osallistuvalle:
Uusien ja taukoa pitäneiden verenluovuttajien kannattaa aloittaa tekemällä ensiluovuttajan testi osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi. Lisätietoja luovutusedellytyksistä saa myös Veripalvelun maksuttomasta infopuhelimesta p. 0800 05801 (arkisin klo 8–17) sekä Veripalvelun verkkosivuilta osoitteesta veripalvelu.fi/verenluovutus/luovutusedellytykset/.

1. Varaa aika haluamaasi toimipisteeseen osoitteesta veripalvelu.fi/ajanvaraus/.
2. Täytä ennen luovutusta sähköinen terveyskysely Veripalvelun nettisivuilla. Terveyskyselyn voi täyttää luovutuspäivänä tai päivää ennen.
3. Saavu paikalle ja ojenna kätesi. Muistathan ottaa mukaan myös kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

PS. Samalla voi liittyä myös kantasolurekisterin jäseneksi. Lue lisää osoitteesta veripalvelu.fi/kantasolurekisteri/.
Tehdään yhdessä hyvää!